EKONOMİ

2024 MEB Öğretmen Eğitim Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

2024 MEB Öğretmen Eğitim Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2024-2025 eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Binlerce öğretmen ise şimdi eğitim ödeneği ödemelerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, bu yıl eğitim ödeneği ne zaman hesaplara yatacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenler, kırtasiye ödeneği ödemelerini merakla beklemeye başladı. Yeni eğitim yılı 9 Eylül’de start aldı ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla eğitim ödeneği sağlayacak. Peki, bu yıl öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak? İşte 2024 yılına dair son gelişmeler...

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere, kırtasiye malzemeleri için verilen eğitim ödeneği her yıl olduğu gibi bu yıl da ödeniyor. Kırtasiye yardımı genellikle Eylül ayı ortasında hesaplara geçiyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ MİKTARI NE KADAR?

7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında belirlenen kırtasiye ödeneği, bu yıl öğretmenler için 4 bin 85 TL olarak belirlendi. (mebogretmen)

Türkiye’nin en büyük öğretmen telegram kanalına kayılmak için TIKLAYINIZ