Fenomen öğretmenlerin aylık geliri dudak uçuklatıyor Fenomen öğretmenlerin aylık geliri dudak uçuklatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin Mart ayında alacakları maaşlar üzerinden ek vergi kesintileri yapıldı. Yapılacak olan söz konusu kesintiler öğretmenlerin alacakları ek derslerden alınmayan vergiler kadar yapılacaktır.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin üzerinden kaldırılan vergilerin maaşlara yansıtılması uygulaması sebebiyle yeniden hesaplanan maaşlar kamu maliye bilgi sistemi üzerinden ulaşıma açıldı. Söz konusu maaşlarla ilgili olarak detaylı bilgileri almak isteyen öğretmenlerin okul yönetimlerine müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

Bu kapsamda özellikle 80 saatin üzerinde ek ders ücreti olan öğretmenlerden 1500 TL ile 1.700 TL arası kesinti yapıldığı dikkat çekmektedir. Söz konusu ek ders ücretleri ve maaş hesaplamaları ile ilgili iş ve işlemler bundan sonraki süreçte de içinde bulunduğumuz mart ayındaki düzenle yürütülecektir. (mebpersonel com)