Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin hastalanmaları durumunda hastalık izni olarak doktorların vermiş oldukları sağlık raporlarını neticesinde izinli sayılma durumları mümkündür. Peki hangi durumlarda öğretmenlerin sağlık raporları geçerli sayılmaz?
Öğretmenlerin mesai günleri içerisinde memuriyet mahali dışında olarak tabir edilen sevk yapılmadan gittikleri hastanelerden aldıkları raporlar okul yöneticileri tarafından izin olarak sisteme girilemez.
öğretmenlerin öncelikli olarak bulundukları bölgedeki en yakın Temel sağlık kuruluşundan veya hastaneden gerekli olan sevki almaları halinde başka ilçelerde bulunan hastanelere tedavi olmak amacıyla gitmeleri mümkündür.
Bunun dışında mesai günleri içerisinde memuriyet mahali dışarısında kalan illerden aynı şekilde sağlık raporu alınması yasaktır. Sağlık raporu denilen raporlar öğretmenlerin hastalığına binaen verilir. Ancak belirli sebeplerden dolayı hasta olmamasına rağmen söz konusu raporu alan öğretmenin özellikle sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar hasta olmadığına delil gösterilerek söz konusu sağlık raporunun incelenmesi amacıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilme döneminde mümkündür.
Söz konusu durumda il ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından incelenen raporlarda şaibe olduğu ortaya çıkarsa söz konusu raporu veren öğretmen ve doktor soruşturma geçirir.
Öğretmen ve doktorların aynı zamanda memur oldukları ve 657 sayılı devlet memurları kanununa göre görevi kötüye kullanma, sahte evrak beyanı, sahte evrak düzenleme gibi davranışlarda aylıktan kesme cezaları, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alabilecekleri unutulmamalıdır(kaynak: ogretmenmeb com)