Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler başlığı altında yer verilen bilgiye göre öğretmenin resen ataması hangi durumlarda gerçekleşir veya gerçekleşmez sorusunun yanıtına yer verildi.

Eğer bir öğretmen kendi isteğiyle ilçe içerisinde herhangi bir kuruma başvurur fakat ataması gerçekleşmezse ne olacak?

Böyle bir durumda bakanlık paylaştığı genelgede şu ifadelere yer verdi: “Başvuruda bulunmayan veya başvurduğu halde atanamayan öğretmenlerin ataması ilçe içinde boş norm kadro kalması durumunda, hizmet puanı en az olandan başlamak üzere ilçe içinde resen yapılır.”

Eğer ilçe içinde atama gerçekleşmezse il içinde alanında ihtiyaç bulunan eğitimi kurumuna tercih yapılır. Tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre seçim yapılır. Ancak başvurduğu halde ataması gerçekleşmeyen veya hiç başvuruda bulunmayan bir öğretmen hizmet puanı en az olandan başlamak üzere il içinde resen yapılır.

İL İÇİNDE RESEN ATAMASI YAPILMAYACAKLAR

Öğretmenlerden il içinde resmen ataması yapılmayacaklar şunlardır:

1 yıllık görev süresi boyunca hangi okul kaç hizmet puanı veriyor? Okulunun Puanını Öğren 1 yıllık görev süresi boyunca hangi okul kaç hizmet puanı veriyor? Okulunun Puanını Öğren
  • Eğitim kurumu yöneticiliğine geçici olarak görevlendirilenler
  • İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde geçici olarak görevlendirilenler
  • Aylıksız izin ve hastalık iznine ayrılanlar ile geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin yerine görevlendirilenlerden en az aylık karşılığı ders görevi verilenler (kaynak: ogretmenmeb)
Editör: Admin0 Admin0