YKS yerleştirme sonuçları açıklandı YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Milyonlarca öğrencinin eli kulağında beklediği o gün sonunda geldi. ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıklıyor. 2024 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuç sorgulama ekranı

Hayalindeki üniversiteye yerleşmek isteyen milyonlarca öğrenci bugünü bekledi. ÖSYM konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış olmasına rağmen geçtiğimiz 5 yıl verileri dikkat çekiyor. Açıklanan sınav sonuç takvimine bakıldığında 12 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında açıklama yapılması olası gözüküyor. Peki sınav sonuçları açıklandığında nereden bakılabilir?

ÖSYM Tercih Sonucu Sorgulama Ekranı

Üniversite sınav sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması beklentisi üniversitelerin kayıt tarihlerinin kısa süre sonra başlayacak olmasından kaynaklanıyor. Bu yıl üniversite kayıtları 19 Ağustos tarihinde başlıyor. Bu sebeple sonuçların üniversite kayıtları başlamadan önce ilan edilmiş olması gerekiyor. Peki sonuçlar ilan edildiğinde nasıl kontrol edilebilir?

YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin sınav sonuç ekranı olan sonuc.osym.gov.tr adresinden görüntülenebilir. Adayların kendine ait T.C kimlik numarası ve şifresi ile birlikte sistemden sorgulama yapması gerekir.

Kaynak: mebhocam

Editör: Admin Admin