EKONOMİ

MEB öğretmenlerin vergi dilimi için yeni düzenleme yapacak

MEB öğretmenlerin vergi dilimi için yeni düzenleme yapacak

Abone Ol

MEB öğretmenlerin vergi dilimi için yeni düzenleme yapacak

MEB’DEN ÖĞRETMENLERE VERGİ MÜJDESİ: TÜM ÖĞRETMENLER %15 VERGİ DİLİMİNE SABİTLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenleri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesini duyurdu. Öğretmenlerin uzun süredir şikayetçi olduğu yüksek vergi dilimlerinin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla MEB yeni bir adım attı.

Tüm öğretmenlerin vergi dilimlerini %15’e sabitledi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle yürürlüğe girecek olan bu düzenleme öğretmenlerin daha fazla derse girmesini sağlayacak.

EK DERS ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME

MEB’in yaptığı bu düzenleme özellikle ek ders alan öğretmenler için büyük bir fark yaratacak. Ek ders üzerinden alınan ücretlerin vergi dilimine göre düşmesi nedeniyle öğretmenlerin daha fazla derse girmek istememesi eğitimde boşluklar yaratıyordu.

Sorunu çözmek amacıyla ek ders ücretlerinin tamamı %15 vergi dilimine sabitlenerek öğretmenlerin kazanç kaybının da önüne geçilmiş oldu. "

Yeni düzenleme ile birlikte öğretmenlerin Ekim ayından itibaren alacakları ek ders ücretleri de netleşti. Ek ders ücreti 107-108 lira arasında olacak. Böylece daha önce yüksek vergi dilimlerine giren öğretmenlerin maaş kaybı yaşamaması sağlanacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE YÖNELİK YENİ ADIMLAR

Vergi dilimi iyileştirmelerinin bir diğer önemli hedefi ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesini azaltmak. Branş öğretmenlerinin 21 saatten fazla derse girmek istememeleri nedeniyle ortaya çıkan öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle dolduruluyordu.

Öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin MEB bütçesine yük getirdiği biliniyordu. "

Yapılan yeni düzenlemeyle kadrolu öğretmenlerin daha fazla derse girmeleri teşvik edilerek ücretli öğretmen ihtiyacı minimuma indirilecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin ekonomik anlamda rahatlaması ve eğitimde süreklilik sağlanmış olacak. MEB’in bu hamlesi öğretmenler arasında memnuniyetle karşılanırken eğitimde verimliliği artırmaya yönelik önemli bir adım olacağı düşünülmektedir.
kaynak: mebhocam com tr