TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, trafikte mevcut olarak 44 bin adet T10X bulunduğunu ve geçtiğimiz ay itibarıyla satış rekoru kırıldığını açıkladı.
TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un rekor kırdığını duyurdu.
TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş
'OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİREBİLİR'
TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (BUSİAD) düzenlediği "14. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, TOGG'un oyunun kurallarını değiştirebileceğini söyledi.
Gürcan Karakaş, "Türk şirketi olmakla gurur duyuyoruz. Küresel dünyada rekabet edecek bir şirket olmak üzere yola çıktık" değerlendirmesini yaptı.
'TRAFİKTE 44 BİN ADET T10X VAR, GEÇEN AY SATIŞ REKORU KIRDIK
Kullanıcı merkezli bir ekosistem kurduklarını bildiren Karakaş, "T10X, şu ana kadar 44 bin adet trafikte. Gayet iyi gidiyoruz, geçen ay satış rekoru kırdık" bilgisini paylaştı.
Online yaptıkları Togg satışlarının 177 bin adedi bulduğunu söyleyen Karakaş, "Bizim de tahminimizin ötesinde bir teveccüh oldu. Üzerimizde halen bunun müthiş bir yükü var. Layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.TOGG T10X
Teknolojik altyapıyı geliştirme çalışmalarına değinen Karakaş, siparişleri aldıkları mobil uygulama Togg Trumore'u daha fazla eğlence, lokasyon bazlı hizmetler, start-up'lar için ölçek ekonomisi sağlayacak altyapı, dijital sağlık konularında geliştireceklerini sözlerine ekledi.
'150 SENEDİR BU İŞİ YAPAN ŞİRKETLERLE SAVAŞACAKTIK'
Dünyanın en modern mobilite ekosistemini kurmak üzere yola çıktıklarını dile getiren Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir otomobil firması olarak dünyaya gelseydik 150 senedir bu işi yapan şirketlerle savaşacaktık. Dünyanın ilave bir elektrikli otomobil üreticisine ihtiyacı yok. Yola çıktığımızda, sadece Çin'de 400'e yakın start-up vardı elektrikli otomobil üzerine, hepsinin cebinde 7-8 milyar dolar parası da vardı. Kaç tanesi bir üretimi başardı biliyor musunuz? 10'un altında. Çünkü farklılaşamadığınızda, kullanıcınıza bir değer oluşturamıyorsanız o geliştirdiğiniz ürün, ölmeye mahkum."
Bir otomobilden fazlasını yapmak için yola çıktıklarını vurgulayan Karakaş, sektörün büyüyeceğini, 2035 yılında karlılığın yarısının mobilite ekosisteminden geleceğini ifade etti.
Programın sonunda BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Türkay tarafından Karakaş'a plaket takdim edildi.